Scoren in Duitsland

Een exportsubsidie speciaal voor bedrijven in de provincie Groningen. Het subsidieprogramma Scoren in Duitsland is voor bedrijven in de provincie Groningen die willen starten met zakendoen in Duitsland. Of hun bestaande business op de Duitse markt verder willen uitbreiden. Voor deze bedrijven gaat Handelsagent Duitsland aan het werk om nieuwe klanten binnen te halen.

Geen financieel risico

Bij dit programma ontvangt u het het subsidiebedrag voor aanvang op uw bankrekening uitbetaald. Pas na het behalen van de doelstelling en beëindiging van het subsidieprogramma (u hebt dan dus al nieuwe Duitse klanten) betaalt u de eigen bijdrage aan Handelsagent Duitsland. No cure – No pay!

Z

Voor wie

Bedrijven gevestigd in de provincie Groningen
Z

Doel

Vinden van nieuwe Duitse klanten (acquisitie)
Z

Subsidiebedrag

€ 3.612,50
Z

Eigen bijdrage

€ 3.612,50 (excl. btw)

Z

Doorlooptijd

Maximaal 12 maanden

Z

Resultaat

Nieuwe Duitse klanten

Een exportsubsidie gericht op Duitsland

Waarom kijken zo weinig ondernemers in de provincie Groningen naar zakendoen in Duitsland? Ze rijden wel voor afspraken en klussen naar de Randstad. Maar niet naar steden als Oldenburg, Bremen en Hamburg. Daar moet verandering in komen. Dat was de gedachte van de medewerkers van de provincie Groningen, toen zij zich bij Handelsagent Duitsland melden.

Een exportsubsidie gericht op Duitsland en dan met name op het vlak van acquisitie. Geen adviestraject met een geschreven rapport als resultaat. Ook geen marktonderzoek, waarbij allerlei marktfeiten worden vastgelegd. Wat dan wel? Een professioneel en gemotiveerd team van verkopers, dat voor Groningse bedrijven concreet nieuwe Duitse klanten vindt.

Succes op een nieuwe buitenlandse markt begint met een eerste klant. Dat is in Duitsland niet anders. Samen met de (native Duitse) medewerkers van Handelsagent Duitsland wordt gewerkt aan een goede Duitstalige propositie. Dat is dan ook direct het stukje “huiswerk”, want daarna gaan we op zoek naar nieuwe klanten. Van eerste contact tot aan uiteindelijke contract of bestelling worden de Groningse bedrijven gedurende een periode van maximaal 12 maanden begeleid. Toepasselijke naam voor de subsidie? Scoren in Duitsland!

Subsidie

Deelnemers aan het exportsubsidieprogramma Scoren in Duitsland van de provincie Groningen en Handelsagent Duitsland ontvangen 50% subsidie op de totale kosten van € 7.225,00 (excl. btw).

Voorwaarden

  • Het bedrijf staat ingeschreven in de provincie Groningen (Kamer van Koophandel)
  • Het betreft een MKB-bedrijf
  • Het bedrijf bevindt zich niet in een faillissement
  • Er is geen surseance van betaling aangevraagd
  • Er is conform de-minimis de voorgaande 3 kalenderjaren niet meer dan € 200.000,00 aan overheidssteun ontvangen.

Aanvragen
Aanvragen van de subsidie en deelnemen is erg laagdrempelig en duurt niet langer dan hooguit een kwartier tot een half uur. Dit zijn de stappen:

  1. Vul de vragenlijst in (download de vragenlijst)
  2. Stuur de ingevulde vragenlijst naar info@handelsagentduitsland.nl

Contact DHI subsidie

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de exportsubsidieprogramma Scoren in Duitsland van de provincie Groningen en Handelsagent Duitsland of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in of bel één van onze collega’s op 050-211 25 46.

Aanmeldformulier
Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement